Δήλωση Προσβασιμότητας – Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
HUA Logo ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης

Accesibility Statement

Δήλωση Προσβασιμότητας Ιστοτόπου

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης δεσμεύεται να καθιστά τον οικείο ιστότοπο https://www.library.hua.gr  προσβάσιμο, σύμφωνα με το ν. 4727/2020 (ΦΕΚ 184 Α’ 23-09-2020) Κεφάλαιο Η’ «Ψηφιακή προσβασιμότητα» (ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της οδηγίας (EE) 2016/2102 του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 26ης Οκτωβρίου 2016, για την προσβασιμότητα των ιστοτόπων και των εφαρμογών για φορητές συσκευές των οργανισμών του δημόσιου τομέα)», όπως ισχύει, που ενσωματώνει στην εθνική έννομη τάξη την οδηγία (ΕΕ) 2016/2012.

Η παρούσα δήλωση προσβασιμότητας εφαρμόζεται στον ιστότοπο https://www.library.hua.gr

1. Κατάσταση συμμόρφωσης

Ο παρών ιστότοπος συνάδει με τις απαιτήσεις προσβασιμότητας του Άρθρου 39 του ν. 4727/2020 (ΦΕΚ 184 Α’ 23-09-2020).

2. Κατάρτιση της παρούσας δήλωσης προσβασιμότητας

Η παρούσα δήλωση καταρτίστηκε στις 10/1/2024. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρτιση της δήλωσης είναι:

• Πραγματική Αξιολόγηση : Αυτό-αξιολόγηση από τον ίδιο τον φορέα

• Με χρήση του εργαλείου WAVE Web Accessibility Evaluation Tool. 

3. Υποβολή παρατηρήσεων και στοιχεία επικοινωνίας

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 4727/2020 (ΦΕΚ 184 Α’ 23-09-2020), άρθρο 45, κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει παρατηρήσεις ή αίτηση για ενημέρωση ως προς την κατάσταση συμμόρφωσης ή αίτηση για πληροφορίες που έχουν παραληφθεί.

Στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης τα ανωτέρω υποβάλλονται με σχετικό αίτημα του ενδιαφερομένου/ης, το οποίο αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ifigenia@hua.gr ή εγγράφως στην ταχυδρομική διεύθυνση Xαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης, Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 70, 176 76, Καλλιθέα.

Η απάντηση στο αίτημα κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή του σχετικού αιτήματος. Στοιχεία υπευθύνου για θέματα Προσβασιμότητας στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης: Ιφιγένεια Βαρδακώστα, τηλέφωνο: 210-9549170, Email: ifigenia@hua.gr

4. Διαδικασία εκτέλεσης

Σε περίπτωση μη ικανοποιητικής απάντησης στην ενημέρωση ή στα αιτήματα ο ενδιαφερόμενος δικαιούται να αποταθεί σύμφωνα με την πρόβλεψη στις αρμόδιες θεσμικές αρχές, όπως με την υποβολή σχετικής Αναφοράς στον Συνήγορο του Πολίτη (https://www.synigoros.gr).

5. Ενεργοποίηση του Μενού Προσβασιμότητας

Το μενού προσβασιμότητας του ιστοτόπου https://www.hua.gr μπορεί να ενεργοποιηθεί κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του μενού προσβασιμότητας που εμφανίζεται στο μέσον αριστερά της σελίδας. Αφού ενεργοποιήσετε το μενού προσβασιμότητας, περιμένετε λίγο για να φορτωθεί το μενού προσβασιμότητας στο σύνολό του.

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης συνεχίζει τις προσπάθειές της για να βελτιώνει συνεχώς την προσβασιμότητα του ιστότοπου με την πεποίθηση ότι είναι συλλογική ηθική μας υποχρέωση να επιτρέπουμε την απρόσκοπτη χρήση και για όσους από εμάς έχουν αναπηρία.