Σύνδεση με VPN – Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
HUA Logo ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης

Σύνδεση με VPN

Η υπηρεσία πρόσβασης στο δίκτυο δεδομένων του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου μέσω εικονικού ιδιωτικού δικτύου  (VPN) δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες που βρίσκονται εκτός δικτύου πανεπιστημίου και είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, να αποκτήσουν ασφαλή πρόσβαση στο δίκτυο του ιδρύματος και στις υπηρεσίες του καθώς αναγνωρίζονται (βάσει της δικτυακής διεύθυνσης IP του υπολογιστή τους) ως μέλη του δικτύου του πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν τα ίδια δικαιώματα πρόσβασης σε υπηρεσίες/δεδομένα με αυτά που έχουν όταν συνδέονται στο δίκτυο μέσα από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου π.χ. πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές της βιβλιοθήκης (π.χ. HEAL-Link).

Δικαίωμα χρήσης της υπηρεσίας VPN έχουν όλα τα ενεργά μέλη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (διδακτικό προσωπικό, ερευνητές/ερευνήτριες, προπτυχιακοί/ές/μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες, υποψήφιοι/ες διδάκτορες, και διοικητικοί υπάλληλοι). 

Η Υπηρεσία VPN προσφέρεται από το Κέντρο Πληροφορικής και Δικτύων στο σύνδεσμο https://www.hua.gr/index.php/el/services80/user-account52.